Sheilas sjakkskole

Sjakktrening for alle nivåer

Om meg

Sheila Barth Stanford

Photo: Linda Fagerli Sæthren

Jeg har undervist i sjakk fulltid siden 2014. I starten hadde jeg for det meste kurs på skoler på dagtid og i Stjernen sjakklubb på kvelden. For tida underviser jeg enkeltelever og besøker sjakklubber på kveldene deres.

Noe av det mest takknemlige med å trene en interessert sjakkspiller, er å se hvordan hun eller han vokser. Ratingen øker, det stemmer, men god trening gir også vekst på mange andre områder av livet også. Alle møter vi utfordringer som gjør at vi ikke kommer videre, og jeg hjelper eleven til å definere hva problemet er akkurat nå, og jeg tenker ut metoder for hvordan man skal trene for å løse det. Jeg gir tips til arbeid hjemme (lekser!) og svarer på spørsmål og mail mellom treningene.

Noen av mine juniorelever er blant de beste i sine årsklasser. Mine voksne elever spenner fra sterke klubbspillere til noen svært ivrige og lærenemme nybegynnere. Jeg er også glad for at flere av mine voksne elever er kvinner.

Jeg komponerte og holdt forbundenes instruktørkurs på NTG i 2015 og 2016. Jeg var en del av den harde kjernen av foredragsholdere på forrige generasjon slike kurs for 10-15 år siden rundt om i hele landet.

Jeg spiller aktivt turneringssjakk, og har representert Norge i 30 år. Jeg har over 130 landslagspartier.

Jeg mottok i 2015 NSFs hederstegn i gull for deltagelsen på landslaget og var en stolt mottager av USFs hederstegn i gull i 2009, mest for at jeg startet og drev Jentebrigaden de første årene det eksisterte.

På fritida bruker jeg mye tid på vårt hus som krever en uendelig mengde vedlikehold og rom som trenger en ny hylle eller et annet møbel og hagen lærer meg mye om å ta livet av planter. Jeg har også oppdaget karate som en sosial, morsom og utfordrende trening, og jeg trives godt i Tsunami Karate Holmlia.

Se litt mer info om meg her: http://teamtromso.wordpress.com/sbs/

Skal jeg besøke klubben din?

Hva vi gjør tilpasses nivå, alder og antall deltagere. Det kan for eksempel være å se på en åpning, spille Kahoot, gå gjennom spennende partier, eller arrangere oppgavestafett eller se på partiene dere har spilt. Og så er jeg glad i å spille simultan.

Kontaktinformasjon