Tittelen er noe vår karate-sensei Kawasoe sa til en elev som hadde en treningsskade. Poenget var at da kunne han trene en annen del av kroppen. Ikke gå inn i passivitet og vente på perfekte forhold.
Det samme gjelder sjakktrening. Om du er litt kokt i hodet, er det kanskje ikke rett tidspunkt for å sette seg ned med tyngre analyseoppgaver. Men da kan du kanskje gjøre fem trekkterpinger eller et halvt mestermatching-parti?
Om du vet du egentlig bør kommentere et parti du har spilt, men tenker partiet er for langt eller komplisert, si til deg selv at du kun skal gjøre ti minutter eller kun de første 15 trekkene.
Jeg erfarer at når jeg først kommer i gang, så blir jeg glad i det jeg gjør, og så gjør jeg plutselig dobbelt så mye som det jeg planla. Og de gangene du ikke gjør mer enn et minimum, klapp deg selv på skulderen for at du did something.
Jeg har satt meg noen mål for treninga mi. Tenkt litt over hva jeg trenger å trene på akkurat nå, og lagt terskelen så lavt at jeg kan føle mestring. Det er viktig å ikke bli overveldet av å vite at man egentlig kan og bør trene på alt ;-) Når jeg vet jeg har litt tid til å trene, kan jeg enkelt sjekke treningsmålene mine, helt uten å skulle legge en ny treningsstrategi, og så sørge for å oppfylle noen av de daglige, ukentlige eller månedlige målene.
Du lager mål for deg selv ved å klikke på navnet ditt og Min oversikt.
Oppe til venstre på menylinja har vi laget en timer. Den kan du bruke til å ta tida på målene dine. Og skulle du velge å gjøre noe som ikke er et oppsatt mål, kan du telle det også.
Vi har også en pomodoro-sjekkboks. Da får du en alarm når du har jobbet den tidslengden.